Free cookie consent management tool by TermsFeed Privacy Suite Update cookies preferences

Kvalité


Vid beställning av produkter från oss, tillverkas dessa i vår egna fabrik i Bålsta, Stockholm. Materialet hanteras omsorgsfullt och med respekt för råmaterialet och dess egenskaper. För att kunna njuta av dina produkter från oss, är det viktigt att känna till tillverkningsprocessen och hur vi ser på kvalité och resultat. 

Materialets egenskaper: träfanér


Vi tillverkar fronter till kök, garderober och andra förvaringslösningar i träfanér på grund av materialets unika egenskaper och resultat. Träfanér är ett vackert och levande material tillverkat av trä, där endast de finaste delarna av stocken väljs ut. Detta ger ett äkta resultat som passar för moderna hem och levnadssätt. Till skillnad från laminat skiljer sig produkter i träfanér åt. Ett och samma mönster eller print kan inte åstadkommas med träfanér eftersom materialet är levande och inte tryckt.

För dig som vill beställa en miljö i träfanér innebär detta att mönstret är organiskt och varierar. Två köksluckor bredvid varandra kommer inte att se likadana ut. Vid produktionen tar vi hänsyn till vilka delar som kommer att placeras intill varandra. Däremot varken säljer, eller garanterar vi mönster- eller nyansanpassning. Detta beror på att det är en kostsam och ohållbar urvalsprocessen sett till den miljöpåverkan det får. Varje stock har även en unik uppsättning av mönster och egenskaper som påverkar absorptionen av olja och behandlingar vilket gör att du kan upptäcka viss skillnad i nyans.

Precis som med trägolv kommer produkter i träfanér att mogna och åldras med tiden. De kommer att få en mer enhetlig yta där färgen jämnas ut över tid. Vi rekommenderar att du läser igenom våra instruktioner för träfanér för att hålla dig informerad om materialet.


A och B sida


Varje del som produceras av oss har en A och en B sida.
En A sida kan exempelvis vara en framsida på en front, medans en B sida är den sidan som syns inåt mot stommen. En A sida respektive B sida kan även förekomma på stommar som tillverkas av oss i melamin eller träfanér. På en stomme, kan en A sida exempelvis vara synliga delar på täcksidor och passbitar. Stommens underkant mot golv, underkant på front etc räknas som en B sida.

Skillnaden mellan A respektive B sidor är att vi hanterar reklamationer på dessa delar olika. Detta beror på att eventuella deffekter får olika typer av påverkan beroende på var det sitter. Detta gäller framförallt vid estetiska synpunkter som exempelvis synligt lim eller anmärkningar på ytbehandlingar. 


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.