Free cookie consent management tool by TermsFeed Privacy Suite Update cookies preferences

INSTRUKTIONER

Klickbara pdf:er nedan.

INFORMATION KRING MONTAGE


Hur monteras era garderobsdörrar på PAX-garderober? 

 För att få ett skräddarsytt resultat brukar vi föreslå att du bygger garderobsväggar hela vägen upp till tak. Vi rekommenderar att du gör det även när taket är högre än 236 cm vilket är PAX:ens högsta mått. Detta görs genom att stapla flera stommar på varandra till önskad höjd. Montageinstruktioner för att stapla PAX hittar du här


Hur fungerar era skjutdörrar? 

 Våra skjutdörrar är topphängda, vilket innebär att de hängs i taket utan ramar eller skenor i golvet som kan vara svåra att hålla rena. Varje dörr är 38 mm tjock och väger cirka 80 kg. Montageinstruktioner hittar du här

När du beställer skjutdörrar från Lucks by robo får du även med styrtappar, vilka håller dörrarna på plats och ser till att de inte nuddar varandra. Styrtapparna finns i mässing och rostfritt stål och skruvas enkelt fast i golvet. Observera att dörrarna hålls på plats via takhängningen och att du därmed inte måste använda de tillhörande styrtapparna.    


Hur monteras en täcksida? 

En täcksida skruvas fast inifrån stommen för att undvika synliga skruvmärken på täcksidans yttre del. Vårt tips är att även använda lim, föredragsvis set-lim. Detta finns som del av paket eller enskild produkt. Du hittar täcksidorna i vår webbshop. Täcksidor görs oversize för att kunna kapas på plats och passa alla hem. 


Hur monteras en sockel? 

En sockel går att montera med hjälp av ett så kallat set-lim vilket finns som del av ett paket eller enskild produkt. 


Hur monteras en passbit?

Beroende på hur stor passbiten är, rekommenderar vi att du köper en läkt eller regel som du kan montera fast passbiten på från insidan av stommen. Skillnaden mellan en läkt och en regel är vikten de klarar att bära. En regel klarar en viss typ av vikt, en läkt är lite mindre och billigare. Passbitar finns att köpa i vår webbshop och tillverkas oversize för att kunna kapas på plats och passa alla hem.


INFORMATION

Klickbara pdf:er nedan.

PRODUKTINFORMATION


Vilket material är era fronter och andra delar gjorda i? 

Vi erbjuder fronter och andra delar tillverkade i MDF och fanér. 


Vilket material är era egna stommar gjorda i?

Våra egna stommar tillverkas i melamin och träfanér. Vi erbjuder lådor i hög kvalitet anpassade efter dina köksbehov. Våra lådor finns tillgängliga i tre olika standardhöjder och i två olika utföranden. 


Läs mer om lådor och inredning i melamin


Vilket beslag används i era egna stommar?

Vi använder oss av beslaget Blum Movento som är lätta att justera och har en garanti på 10 år. 


Vad är er LED-belysning?

Vår LED-belysning är en högkvalitativ och energieffektiv lösning för din förvaringslösning eller kök.

Läs mer om Lucks LED-belysning


Mina varor luktar lite starkt efter lacket. Är det farligt? 

 Eftersom att alla Lucks produkter produceras on demand går det snabbt från produktion till dig som kund. Därför händer det ibland att det luktar av lacket när man öppnar förpackningen. Dessa doftämnen är inte farliga och försvinner av sig själv efter 1-3 dagar.


Hur tjocka är fronterna? 

 Våra fronter är 19, 22 och 30 mm. Täcksidor finns att välja mellan 12 mm, 19 mm och 22 mm.


Vad är en täcksida? 

En täcksida placeras på utsidan av stommen av estetiska skäl. Ofta för att det ska se enhetligt ut och matcha resten av rummet. Täcksidor lackas därför i samma färg som beställda luckor/dörrar om inget annat anges vid beställning.


Vad är en sockel? 

En sockel är en avskild del som finns undertill en garderob/kök mot golvet. Socklar finns att köpa i vår webbshop och tillverkas oversize för att kunna kapas på plats och passa alla hem. Om inget annat anges vid beställning, lackas sockeln i samma färg som beställda luckor/dörrar. 


Vad är en passbit? 

En passbit kan användas för att täcka gapet mellan en stomme och en vägg. Passbitar lackas i samma färg som beställda dörrar om inget annat anges. 


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.