Free cookie consent management tool by TermsFeed Privacy Suite Update cookies preferences

Q & A

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss! info@lucks.se

Hur gör jag för att få en offert från er?
Under respektive produktsida (GARDEROBER, KÖK, SKJUTDÖRRAR) hittar du en del av vårt sortiment som du enkelt kan klicka hem själv. Har du specialmått eller inte hittar det du letar efter i vår webbshop kan du kontakta oss för att få en offert. Det enklaste är därför att du skapar ett konto under MINA SIDOR och leker loss bland vårt utbud av luckor, dörrar, material och tillbehör för att snabbt få koll på prisbild och valmöjligheter, samt lägga din beställning. Innan din beställning går till produktion kontaktar vi dig för att säkerställa att din order blir rätt. Därför kan du känna dig trygg i att du får hem det du tänkt dig när du handlar via vår hemsida.

Det går också bra att kontakta oss och boka en tid för telefonsamtal om du vill ha hjälp med att plocka ihop din kundvagn.

Har ni ett showroom? 
Ja, vi kommer ha ett "showroom by appointment" på Rörstrandsgatan 17 i Stockholm som öppnar under våren 2022, där du kan boka tid för personligt möte med oss. Väl på plats brukar det bli lätt att fatta beslut när man kan känna och titta på våra designval. Förbered dig gärna inför mötet genom att ta med dig mått på det utrymme du vill inreda, och kika runt på vår hemsida bland valbara utföranden och referenscase så att du har ett hum om vilket utförande du är sugen på. 

Hur bokar jag tid för personligt möte i showroom? 
Genom att klicka här!

Hur kommer jag i kontakt med er? 
Genom att boka tid, maila info@lucks.se eller ringa 08-128 660 66 på vardagar mellan 11:30-16:00.

Vilket material är fronter och andra delar gjorda i?
De är tillverkade i MDF och fanér.

Hur tjocka är fronterna?
Våra fronter är 19,22 och 30 mm. Täcksidor finns att går att välja mellan 12 mm, 19 mm och 22 mm.

Finns det ett minimivärde för att beställa?
Minsta ordervärde är 5500 kr eftersom vi har en uppstartskostnad på varje order då allt produceras on demand i vår fabrik i Bålsta.

Passar era fronter till alla stommar?
Våra fronter passar till IKEAs stommar PAX och METOD.

Har du andra stommar?  Skicka gärna dina specialmått till oss! Vi gör bespokebyggda kök och skapar då stommarna åt dig, hjälper till att rita och planera från grunden. Eftersom vi har vår egen lilla fabrik brukar det mesta gå att lösa.

Levererar ni bänkskivor till kök? 
Ja vi levererar bänkskivor i sten och i massivt trä via våra utvalda återförsäljare. Våra stenskivor hittar du här.

Säljer ni vitvaror? 
Ja, vi erbjuder vitvaror från tex Miele, Gaggenau, Bora, Fisher Paykel, Liebherr, Smeg & Bertazzoni Med fler. Boka tid med oss så föreslår vi smarta vitvarulösningar utifrån dina önskemål och behov.

Hur monteras era garderobsdörrar på PAX-garderober?
För att få ett skräddarsytt resultat brukar vi föreslår att man bygger garderobsväggar hela vägen till tak, även när taket är högre än 236 cm vilket är PAX:ens högsta mått. 
Detta görs genom att stapla flera stommar på varandra till önskad höjd. Montageinstruktioner för att stapla PAX hittar du här

Hur fungerar era skjutdörrar?
Våra skjutdörrar är topphängda, vilket innebär att de hängs i taket utan ramar eller skenor i golvet som kan vara svåra att hålla rena. Varje dörr är 38 mm tjock och väger ca 80 kg. Montageinstruktioner hittar du här. När du beställer skjutdörrar från Lucks by robo får du även med styrtappar, vilka håller dörrarna på plats och ser till att de inte nuddar varandra.  Styrtapparna finns i mässing och rostfritt stål och skruvas enkelt fast i golvet. Observera att dörrarna hålls på plats via takhängningen och att du därmed inte måste använda de tillhörande styrtapparna.   

Hur väljer jag färg på mina fronter och delar?
Våra lackade luckor kan alltid beställas i valfri färg. Du anger önskad färgkod när du beställer din lucka. Om du har svårt att bestämma dig kan du välja någon av våra färgfavoriter som du hittar här.

Vilka designval finns?
Förutom att du kan välja vilken färg du vill, kan du också välja mellan en mängd olika mönster och grepp. Eller varför inte ek, valnöt eller alm?  Du hittar samtliga designval här.

Hur lång är leveranstiden?
Normalt levereras en order på 6-8 veckor men beror på hur lång kö vi har i fabriken. När produktionen är klar bokas leverans med speditör och det tar ca 2-6 dagar i leveranstid när ordern är upphämtad i fabriken.
All produktion är on demand, och vi råder dig att vänta med att boka in hantverkare/montering tills du tagit emot din leverans. Vi ersätter inte kostnad för stillastående hantverkare. 
Ett estimerat leveransdatum kommer skickas per mail när din order har ca 4 veckor kvar i produktion.

När din leverans kommer, kontrollera först att förpackningen inte är skadad. Om detta dessvärre skulle skett, maila till info@lucks.se med bilder och information om vad som skadats i leveransen. Reklamationer ej gjorda inom 10 dagar efter leverans godkännes ej. Monterade luckor kan ej reklameras.

Är priset på hemsidan inklusive moms? 
Alla våra priser på hemsidan är inklusive moms.

Hur betalar jag? 
Produkterna som du hittar på webben kan du betala genom Klarna eller på faktura. För offerter som skickas utanför webben kan du betala via Swish: 123 513 99 44 eller till Bankgiro: 894-0553. Märk din betalning med ditt offertnummer. I vår kommer du också kunna hälsa på oss i vårt showroom på Rörstrandsgatan 17 i Stockholm där du kan betala med Visa, Mastercard och American Express.

Trasig eller skadad produkt?
Vid skador eller fel på dina levererade produkter har vi på Lucks by robo som standard att hämta och åtgärda felet för att sedan leverera en fullständig produkt. 
Observera att reklamationsrätten dessvärre inte gäller om ni har monterat produkten. 

Förvaring av levererade produkter innan montage
Våra köksluckor, garderobsdörrar och skjutdörrar görs i trä. Trä är ett levande material som påverkas av sin omgivning och hur det förvaras. För att minska risken att delar "slår sig" innan montage bör delarna förvaras täckta och i plant läge, i liknande klimat som det där de ska monteras. Delarna bör inte läggas direkt mot golv då golv kan ha annan temperatur än resten av rummet på grund av golvvärme och golvmaterial. I dessa lägen rekommenderar vi  att ha filtar eller mattor under delarna.

Vart sitter gångjärnshålen på era dörrar för PAX?
Klicka här för att se positionerna för gångjärnshålen.

Vad är en täcksida? 
Av estetiska skäl kan du placera en täcksida på utsidan av stommen för att köket/garderoben ska ha samma färg överallt. Den lackas i samma färg som beställda dörrar om inget annat anges. 
En täcksida skruvas fast inifrån stommen, detta för att undvika synliga skruvmärken på täcksidans yttre del. Vårt tips är att även använda lim, föredragsvis set-lim. Finns som del av paket eller enskild produkt. Du hittar täcksidorna i vår webbshop. Dessa är oversize för att kunna kapas på plats och passa alla hem. 

Vad är en sockel?
En sockel är en avskild del som finns undertill en garderob/kök mot golv. Den lackas i samma färg som beställda dörrar om inget annat anges. Sockeln sågas upp i rätt längd och monteras med hjälp av s.k. set-lim. Finns som del av paket eller enskild produkt. Du hittar socklarna i vår webbshop. Dessa är oversize för att kunna kapas på plats och passa alla hem.  

Vad är en en passbit? 
En passbit kan användas för att täcka gapet mellan en stomme och en vägg. Den lackas i samma färg som beställda dörrar om inget annat anges. Vi rekommenderar att du köper en läkt eller regel som du kan skruva fast från insidan av stommen, som du kan montera passbiten på - beroende av hur stor passbiten är. Skillnaden mellan en läkt och en regel är vikten de klarar att bära. En regel klarar en viss typ av vikt, en läkt är lite mindre och billigare. Du hittar våra passbitar i vår webbshop, Finns som del av paket eller enskild produkt. Dessa är oversize för att kunna kapas på plats och passa alla hem.  

Mina varor luktar lite starkt efter lacket. Är det farligt?
Eftersom att alla Lucks produkter produceras on demand går det snabbt från produktion till dig som kund. Därför händer det ibland att det luktar av lacket när man öppnar förpackningen. Dessa doftämnen är inte farliga och försvinner av sig själv efter 1-3 dagar.

Kan jag lämna in mina egna luckor för omlackering?
Nej, för tillfället producerar vi enbart nya luckor. Om du är sugen på en ny stil för ditt hem är du varmt välkommen att kontakta oss eller kila förbi vårt showroom på Rörstrandsgatan 17 i Stockholm när det öppnat våren 2023.  Du kan också kika på hur andra kunder gjort under Referenser, och kan sedan enkelt lägga din beställning direkt i vår webbshop.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.