Free cookie consent management tool by TermsFeed Privacy Suite Update cookies preferences

VANLIGA FRÅGOR

Hittar du inte svaret på din fråga? 

Kontakta oss på info@lucks.se


KONTAKT OCH OFFERT


Hur kommer jag i kontakt med er? 

Genom att boka tid, maila info@lucks.se eller ring 08-128 660 66 på vardagar mellan 11:30-16:00. 

Hur gör jag för att få en offert från er?

För att få en offert behöver du boka ett möte med oss. Mötet är tillsammans med en av våra köksdesigners och är kostnadsfritt. Du kan välja mellan att boka mötet som ett telefonsamtal eller boka en tid i något av våra Showroom. Inför mötet får du gärna förbereda dig genom att ta med dig mått på det utrymme du vill inreda samt inspirationsbilder. 


Boka möte!


Har ni ett showroom? 

Ja, vi har showroom by appointment i både Stockholm och I Umeå. 

Showroom Stockholm: Rörstrandsgatan 17, 113 41 Stockholm

Showroom Umeå: Västra Norrlandsgatan 22 A, 903 29 Umeå

I vårt showroom kan du boka tid för ett personligt möte med oss. Väl på plats i vårt showroom finns våra designval som du kan titta och känna på, vilket brukar göra det lättare att fatta beslut. 


Hur lång är produktionstiden? 

Vi har just nu en produktionstid på 8-9 veckor. När en order är klar i produktion bokar vi leverans med en speditör. Leverans inom Sverige med speditör tar ca 2-6 dagar från att ordern hämtas från fabriken. 

Eftersom all produktion görs på beställning råder vi dig att vänta med att boka in hantverkare för montering tills du tagit emot din leverans. Ett uppskattat leveransdatum kommer att skickas till dig per mail när din order har ca 4 veckor kvar i produktion.  Vi ersätter inte kostnad för stillastående hantverkare. 


Hur handlar jag från er webbshop?

Du handlar från vår webbshop genom att lägga en beställning. Under respektive produktsida (GARDEROBERKÖKSKJUTDÖRRAR) hittar du en del av vårt sortiment och genom att skapa ett konto under MINA SIDOR kan du snabbt få koll på prisbild och valmöjligheter. När du lagt en beställning kontaktar vi dig innan den går till produktion. Detta för att säkerställa att din order blir rätt och för att du ska känna dig trygg när du handlar via vår webbshop. 


BESTÄLLNING


Finns det ett minimivärde för att beställa? 

Ja, minsta ordervärde är 10.000 kr eftersom vi har en uppstartskostnad på varje order. Anledningen till att vi har en uppstartskostnad är eftersom vi inte har ett lager med produkter, utan allt produceras utefter de beställningar vi får in. Produktionen sker i vår fabrik i Bålsta, Stockholm.

Hur betalar jag? 

För offerter som skickas utanför webben kan du betala via Swish: 123 513 99 44 eller till Bankgiro: 894-0553. Märk din betalning med ditt offertnummer. För beställningar via vår webbshop kan du betala genom Klarna eller på faktura. När våra showroom har öppnat kommer du kunna besöka oss och betala med Visa, Mastercard och American Express.

Är priset på hemsidan inklusive moms?

Ja, alla våra priser på hemsidan är inklusive moms.


LEVERANS


Vad ska jag säkerställa inför min leverans?

Säkerställ att det finns tillräckligt med utrymme för att din order ska kunna levereras på angiven adress samt att det finns plats att förvara varorna på. Pallarna varierar i storlek och väger ofta över 150kg. De största delarna i din order ligger till grund för hur brett och långt godset är när det anländer. 

Inför din leverans

Vad ska jag kontrollera vid leverans av min order?

Kontrollera att emballaget är helt och att inget har skadats under transporten. Skulle du upptäcka skador ska detta anmälas som en reklamation till info@lucks.se inom 10 dagar från att du mottagit din leverans. Vid skador eller fel på dina levererade produkter har Lucks by robo som standard att hämta och åtgärda felet för att sedan leverera fullständig produkt. Vänligen observera att reklamationsrätten inte gäller om produkterna har monterats. 

Hur ska jag förvara levererade produkter innan jag börjar montera? 

 Våra köksluckor, garderobsdörrar och skjutdörrar görs i trä. Trä är ett levande material som påverkas av sin omgivning och i vilken miljö det förvaras. För att minska risken att levererade produkter skadas innan montage, bör produkterna förvaras på rätt sätt. Förvara produkterna i plant läge, täckta och i ett liknande klimat som där de ska monteras. Produkterna bör inte läggas direkt mot golv då golvvärme och golvmaterial kan påverka temperaturen från resten av rummet. I dessa lägen rekommenderar vi att du lägger en filt eller matta under produkterna som levererats.


SORTIMENT


Passar era fronter till alla stommar? 

Våra fronter passar till IKEAs stommar PAX och METOD. Vi gör även måttbeställda stommar och fronter utefter dina mått enligt vårt erbjudande Made-to-Measure. 

Läs mer om Made-to-Measure

Kan jag lämna in mina egna luckor för omlackering? 

Nej, för tillfället producerar vi enbart nya luckor. Du kan däremot behålla dina befintliga stommar och endast byta ut dina luckor för uppfräschning. 

Behöver jag tänka på något vid köp av snickerier i träfanér?

Ja, då endast trädets finaste delar väljs ut och blir till fanér, blir varje snittyta unik och ingen fanér exakt den andra lik. Detta innebär att skivorna skärs ut successivt ur stocken och att du kan uppleva viss skillnad i färg och struktur. Med tiden kommer nya produkter i träfanér att mogna och få en mer enhetlig yta. Färgskillnaden utjämnas alltså med tiden. 

Läs mer om träfanér

Levererar ni bänkskivor till kök? 

Ja, vi levererar bänkskivor i sten, massivt trä och i rostfritt stål via våra utvalda återförsäljare Granitop, Marmi och Decosteel med flera. 

Läs mer om bänkskivor

Säljer ni vitvaror? 

Ja, vi erbjuder vitvaror från Miele, Gaggenau, Bora, Fisher Paykel, Liebherr, Smeg och Bertazzoni med flera. 

Vad gäller vid beställning av vitvaror från er?

Vid köp av vitvaror som sålts av Lucks by robo i samband med din order tar vi ansvar för positionering och inpassning av integrerade vitvaror. Måttsättningen på delar runt vitvaror som inte köpts av Lucks by robo, är baserade på måtten i din ritning tillsammans med din offert. Detta innebär att du som kund ansvarar för mått på vitvaror som ej sålts av Lucks by robo.

Hur väljer jag färg på mina fronter och delar? 

Våra lackade luckor och delar kan beställas i valfri färg. Du kan antingen välja mellan en av 2000 standard NCS-koder eller en specifik kulör från exempelvis Jotun, Farrow & Ball, Colorama med flera. Vi hjälper dig att hitta något som passar dig!

Vilka designval finns? 

Våra designval sträcker sig mellan lackade luckor i valfri färg eller träfanér. Du kan välja mellan en mängd olika mönster och grepp samt lägga till bänkskiva och vitvaror via oss. Vi erbjuder smarta förvaringslösningar till hemmets alla rum anpassade efter just din stil och behov. 

Läs mer om Lucks designval


FRÅGOR KRING MONTAGE OCH INSTRUKTIONER?

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.