Free cookie consent management tool by TermsFeed Privacy Suite Update cookies preferences

Lilla Essingen


Visionen bakom skapandet av Influencer Maya Parneviks kök bottnar i en förkärlek till valnöt och jordnära toner. Vi besökte Maya för att se hur köket känns efter att ha bott i det i snart tre år, samt hur vardagen påverkats av det nya utseendet som köket har fått. 

"Köket var ursprungligen ett IKEA-kök, och med tanke på stommarnas goda skick kändes det som en given åtgärd att enbart byta ut luckor och bänkskiva. Det är verkligen kul att se hur "små" medel kan göra en enorm skillnad för kökets uttryck. Det dröjde sen inte lång tid innan jag kontaktade Lucks by robo, då jag föll pladask för luckorna i valnöt. Resultatet blev bättre än vad jag någonsin hade kunnat drömma om, och även idag, 3 år senare, är jag fortfarande lika nykär i hemmets kärna och mittpunkt."Tankarna på att renovera köket och göra det till sitt eget väcktes precis vid inflytt. Trots att köket nyligen hade renoverats, stämde resultatet inte överens med Mayas vision varken estetiskt eller praktiskt. De blå köksluckorna skilde sig från de jordnära material- och inredningsvalen som resten av hemmet skulle fyllas av, och de befintliga köksluckorna nådde inte hela vägen upp till tak. Glappet mellan skåpet och taket skapade ett outnyttjat förvaringsutrymme där Maya såg potential för förändring. 

De måttbeställda luckorna i True Walnut tillsammans med nya köksstommar från Ikea högst upp, resulterade i ett kök som möter de förvaringsbehov som fanns i köket. Förutom att luckorna designats för att möta taket, har överskåpsluckorna tillverkats med nedstick. Luckor med nedstick möjliggör att kunna öppna luckorna inifrån vilket förhindrar att fingeravtryck lämnar spår på ytan. Till fronterna på bänkskåpen valdes grepplister i massivt trä. Grepplisterna är även dem ett praktiskt val då greppet går hela vägen längst luckans bredd, samtidigt som de skapar dimension och djup i kökets uttryck. Det nyrenoverade köket har blivit en plats som Maya spenderar mycket tid i både privat och i jobbsammanhang. Förändringen har bidragit till ett förstärkande av den röda tråden i hemmet, där materialet valnöt återupprepas som ett genomgående tema för alla rum. Dessutom har de praktiska fördelarna med köket uppmuntrat till kreativitet och harmoni, där matlagning fått en större roll i vardagen. Inspireras du av Mayas kök?


I detta kök har vår front True Walnut använts. Fronten kan både anpassas till Ikeas köksstommar METOD, samt till våra egna köksstommar. För mer information om Mayas kök och hur vi kan stötta dig i ditt projekt, vänligen boka ett kostnadsfritt designmöte med oss.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.